High Flow Filters

Standaard filterkaarsen zijn normaliter verkrijgbaar tot 40” lang. Dat komt omdat de diameter van de kaars op een bepaald punt de flow limiterende factor is. De buitendiameter van een standaard filterkaars is namelijk 2,5”. High Flow filters zijn kaarsfilters met een grotere diameter om hogere flow rates te kunnen verwerken. De typische buitendiameter van High Flow filters is 6” in doorsnee en de kaarsen zelf kunnen tot wel 60” lang zijn om flow rates van 120 m3/h per element bij een drukval < 50 mbar voor waterige vloeistoffen te behalen.

Het toepassen van high flow cartridges is een uitstekend alternatief voor onder andere een multicartridge systeem of filterzakken. Zo behaalt bijvoorbeeld de 40” MegaFlow® dezelfde capaciteit als 8 standaard kaarsfilters van 40” lang, onder dezelfde condities.

Het voordeel van high flow cartridges t.o.v. een multi cartridge systeem is bijvoorbeeld:

  • Minder downtime
  • Reductie van installatie, onderhoud en operationele kosten
  • lagere disposable kosten
  • Reductie van de grootte van filtratiesysteem tot wel 50%

Product Informatie

Ontdek samen met uw M-Filter contactpersoon wat het toepassen van een high flow systeem onder andere voor uw proces kan betekenen. Indien al bekend is waar u naar op zoek bent, ontvang geheel vrijblijvend een offerte met productblad.