Capsule Filters

M-Filter Capsule filters zijn gemakkelijk in gebruik omdat het complete filters zijn, filter element met behuizing (van kunststof) ineen. Een capsule filter wordt ook wel een self-sustaining filter genoemd.

Vervangen van capsule filters is minder gevoelig voor kruiscontaminatie t.o.v. bijvoorbeeld kaarsfiltratie en is om deze reden een geweldig filtratieproduct voor extreem kritische toepassingen.

Het te filteren medium kan zowel aangezogen als door de filter heen geperst worden, de flow richting is te allen tijde aangegeven met een pijl.

De capsule filters zijn in verschillende groottes uitvoerbaar van 1 inch tot wel 30 inch lang. Dit geldt tevens voor de poriegrootte van het membraan deze kunnen variëren van 0.05 μm tot 30 of 40 μm en zijn in verschillende materialen verkrijgbaar zoals PES, PTFE, Nylon, Glasvezel, PP en andere materialen. De keuze hierin is o.a. afhankelijk van het te filteren medium.

M-Filter adviseert u graag bij selecteren van de optimale capsule filter. Daarnaast heeft M-Filter uitgebreide ervaring op het gebied van custom made filtratie producten voor OEM.

Product Informatie