Wijnfiltratie

Onze producten en oplossingen voor wijnfiltratie zijn speciaal ontwikkeld om voor iedere fase binnen het productieproces van wijn de gewenste prestaties te leveren. In combinatie met het beschermen van de unieke kenmerken van uw wijn, verhogen wij de efficiëntie van uw processen en geven wij producenten en bottelaars meer controle over hun proces.

Zowel traditionele als ook moderne producenten van wijn werken al meer dan 30 jaar samen met ons en onze partners om de proces- en de kwaliteitseisen die zijn wensen te behalen. Ons reeds bewezen assortiment in combinatie met specialistische kennis van het wijnproductieproces helpen ons en onze partners om waarde toevoegende oplossingen te bieden. Door het leveren van deze oplossingen bieden wij wijnproducenten meer controle over hun proces, dat ook leidt tot een verhoogde kwaliteit van hun wijn. Wij garanderen producenten daarnaast een reductie van de productiekosten per liter gefiltreerde product.

Ieder wijnmerk heeft zijn eigen specifieke kenmerken die te allen tijde behouden dienen te blijven. Filtratie zal altijd nodig zijn om te zorgen dat het verwijderen van bederf veroorzakende elementen als gistcellen, bacteriën, ongewenste proteïnen, en amorfe vaste stoffen niet leidt tot schade aan het karakter en de body van de wijn. Ondanks de noodzaak van filtratie moet dit proces geen invloed hebben op essentiële kenmerken waarmee een merk zich kan onderscheiden zoals smaak en kleur.

Kenmerken wijnfiltratie

  • Filter aid/ diatomeeënaarde filters
  • Verwijderen van gist en andere fermenterende bijproducten voorafgaand aan bottelen
  • Nafilter voor de verwijdering van microbiële verontreiniging die bederf kan veroorzaken
  • Clarificatie filters om een helder en esthetisch eindproduct to produceren dat aan uw eisen voldoet
  • Filtratie van CO2 (Koolstofdioxide) producten voor mousserende wijnen
  • Fles reiniging en water filtratie

Product Informatie

Wijnfiltratie