Food en Beverage

Bier filtratie

Bier filtratie

Enkele jaren geleden is M-Filter begonnen met het adviseren en leveren van filtratie opstellingen in bierbrouwerijen. Dit concept werd destijds niet direct op waarde geschat, omdat de meeste brouwerijen hun manier van bierbrouwen al jaren toepaste en niet zaten te wachten op veranderingen. Vandaag de dag wordt het filtreren van bier steeds meer toegepast en worden de voordelen hiervan ook steeds duidelijker.

De lange houdbaarheid van het bier, het verwijderen van bederforganismen en het langer behouden van smaak zijn enkele van deze voordelen. Niet alleen worden deze voordelen duidelijker, maar ook steeds belangrijker voor bierbrouwers.

Ieder biertje is anders en vandaar dat wij advies op maat uitbrengen. Naast het adviseren en leveren van filtratieproducten, kunnen wij u ook ondersteunen bij het installeren van het filtratiesysteem.

Wijn filtratie

Niet alleen bierbrouwers ervaren de voordelen van filtratie, maar ook wijnbouwers passen filtratie toe op hun producten. De reacties die wij hierop krijgen zijn enkel positief en vandaar dat wij hier graag mee naar buiten treden.

Wijn filtratie
Filtratie food en beverage gebotteld water

Gebotteld water

M-Filter levert al sinds jaar en dag filters voor producenten van gebotteld water. M-Filter realiseert zich dat elke producent, waar ook ter wereld, andere waardes hecht aan het eindproduct. Daarnaast houdt M-Filter rekening met bijvoorbeeld lokale wetgeving, branding van het merk en niet geheel onbelangrijk; de bron van het water.

Bovenstaande aspecten beïnvloeden de keuze voor het filtratiesysteem. Door dit te begrijpen is het mogelijk om toegevoegde waarde te creëren in de vorm van verhoging in procesefficiëntie en het tegengaan van verspilling. M-Filter helpt u graag verder bij de keuze voor het juiste filtratiesysteem.

Zuivel

M-Filter levert naast de eerdergenoemde segmenten ook filtersystemen aan producenten van zuivel. In de zuivel, en over het algemeen in de hele voedsel en dranken industrie, is HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) enorm belangrijk.

De voedselveiligheid wordt steeds belangrijker en zelfs op het niveau van wetgeving zullen de komende jaren in toenemende mate regels worden aangenomen die dit bevestigen.

M-Filter helpt u graag verder met het adviseren, leveren en implementeren van oplossingen die garanderen dat de voedselveiligheid niet in gevaar komt. Ook testen wij filters op integriteit(op aanvraag). Hiermee weet u zeker dat uw filters voldoen aan de verwachtingen.

Filtratie food en beverage zuivel